Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag 8 maart 2011 geoordeeld dat het aan Peter R. de Vries gegeven – en door hem overtreden – verbod om de beelden van de gesprekken met Koos H. uit te zenden in hoger beroep in stand blijft.

Koos H. werd in 1982 tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op drie jonge meisjes. De Vries wenste meer informatie te verkrijgen over deze drie moorden en over de dubieuze relatie tussen Koos H. en een rechter in Den Haag. Daarom is op zijn initiatief verborgen opnameapparatuur de tbs-kliniek, waarin Koos H. verblijft, binnen-gesmokkeld. De gesprekken met Koos H. werden gevoerd door een oude jeugdvriend van Koos H. Het voornemen was om in drie uitzendingen van het tv-programma ’Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ van deze gesprekken verslag te doen. Op vordering van Koos H., die vindt dat zijn recht op privacy is geschonden, heeft de voorzieningenrechter de tweede en de derde uitzending verboden op straffe van een dwangsom van € 15.000.

Ondanks dat verbod is in de tweede uitzending een deel van de gesprekken met Koos H. uitgezonden. In een direct daaropvolgend kort geding heeft de voorzieningenrechter de dwangsom verhoogd naar € 500.000,-. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit