De rechtbank in Utrecht heeft maandag 17 verdachten veroordeeld die in meer of mindere mate betrokken waren bij het organiseren van een illegale lotto. De twee hoofdverdachten, een 49-jarige man uit Houten en een 51-jarige man uit Nieuwegein kregen gevangenisstraffen van respectievelijk negen en zes maanden opgelegd. Beide mannen kregen ook een geldboete van 50.000 euro.

Deelnemers konden via onder meer horecagelegenheden en tabakszaken deelnemen aan de lotto, die jarenlang gedraaid heeft. De getallen waarmee bij de echte lotto gespeeld werd, waren ook bepalend voor het al dan niet uitbetalen in de illegale lotto.

De rechtbank achtte bewezen dat de twee hoofdverdachten als leiders hadden deelgenomen aan een criminele organisatie die de lotto organiseerde en het geld dat de spelers inzetten witwaste. Daarnaast werden de twee schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. Omdat de 49-jarige man meer wapens in huis had dan zijn medehoofdverdachte, kreeg hij een hogere straf opgelegd. De officier van justitie eiste eerder respectievelijk 2 jaar en drie maanden en 2 jaar gevangenisstraf tegen de verdachten. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit