De rechtbank ’s-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de vrouw en vier mannen die verdacht werden van moord op de toen 54-jarige Italiaanse wetenschapper Ferigno op 24 december 2009 in Rijswijk. De rechtbank heeft het medeplegen van moord en diefstal met geweld die de dood tot gevolg had, bewezen geacht.
De vrouw is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, de vier mannen tot respectievelijk 12, 12, 10 en 8 jaar.

Het slachtoffer is in de ochtend van 24 december 2009 levenloos aangetroffen in zijn slaapkamer met een overhemd om het voorhoofd en de ogen gewonden en een stropdas om het hoofd geknoopt. Met de stropdas was een pannenlap strak in zijn mond gefixeerd. De ademhaling door de mond was daardoor geheel belemmerd, de ademhaling door de neus grotendeels. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer is overleden door verstikking.

De rechtbank acht bewezen dat de vrouwelijke verdachte, de ex-vrouw van het slachtoffer, de andere vier verdachten heeft gevraagd hem een lesje te leren. Daarbij is besproken dat hij moest worden overmeesterd, geslagen, vastgebonden en geblinddoekt. Drie van de verdachten zijn daarop in de nacht van 24 december 2009 de woning van het slachtoffer binnengegaan en hebben dit plan uitgevoerd, terwijl de vrouw en de vierde man buiten in de auto op hen wachtten. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit