Bij de rechtbank Zwolle-Lelystad, locatie Zwolle, is een internationale mensenhandel/smokkelzaak aanhangig onder naam Kluivingsbos. De rechtbank heeft vier verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen van 6 maanden tot 7 jaren.

Opsporingsonderzoek

Het onderzoek is bij de politie (Dienst Nationale Recherche) op 1 november 2006 gestart en gericht op criminele organisaties, actief in de landen Nederland, Nigeria, Italië, Spanje, Frankrijk, Engeland en België. De verdenking is dat de organisaties zich op grote schaal bezighouden met mensenhandel/smokkel. Minderjarige Nigeriaanse meisjes werden onder valse voorwendselen in het thuisland (Nigeria) geronseld om in het buitenland in de prostitutie te gaan werken.

Straffen

De rechtbank heeft de leider van de criminele organisatie onder andere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor mensenhandel. Ook is verdachte veroordeeld voor het leiden van een organisatie die met het oogmerk had om misdrijven te plegen.

Een tweede verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor mensenhandel en het deelnemen aan de criminele organisatie.

De derde verdachte is veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf. Het betrof een voormalig slachtoffer van mensenhandel die de organisatie behulpzaam was bij het opleiden van de meisjes.

De vierde verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden omdat hij is aangehouden met papieren voor de asielprocedures van de Nigeriaanse meisjes. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit