Dilemma’s voor de ziel

Leven en dilemma’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als complex wezen hebben mensen problemen die doorgaans ontstaan uit hoe men met dilemma’s omgaat. Daarbij is de persoonlijkheid van die betrokken mensen vaak van doorslaggevende aard.

Advocaten moeten omgaan met de gevolgen van keuzes die door cliënten zijn gemaakt bij dilemma’s. Soms hebben cliënten hulp nodig bij het bepalen van een keuze, omdat men juridische of procedurele kennis mist. Soms wilt u een beetje hulp bij het bepalen van het werkelijke dilemma of bij het zoeken naar de meest gunstige uitkomst van het probleem. Mediation is dan vaak een uitkomst, ook al is geen van de mogelijke oplossingen voor de betrokken partijen heel gunstig. Zijn de problemen niet meer zelf op te lossen of is een wederpartij niet voor rede vatbaar, dan heeft de advocaat middelen voor handen om de zaak in een geding aan de rechter voor te leggen.

Ook een advocaat loopt daarbij tegen dilemma’s aan. Dat kan zijn bij de interactie met een cliënt, een wederpartij of een betrokken professional. Het kan ook te maken hebben met het bewaken van de grenzen van de gedragsregels.

Over de visie op dilemma’s en wat intervisie betekent voor uw advocaat gaat het nieuwsbericht op onze site. Op onze eigen nieuwspagina lees je meer over intervisie op dilemma’s.

U kunt ook contact opnemen met ons kantoor, ook om u als advocaat aan te melden voor intervisie.

Bob Parmentier
Parmentier Advocaten Haarlem
info@parmentieradvocaten.nl