Het Chassé Theater moet de immense afbeelding van een liggende naakte vrouw op de muur van het vernieuwde bespreekbureau binnen veertien dagen verwijderen. Dit heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda vandaag bepaald. Ook van de website en alle overige (promotionele) materialen moet de afbeelding verwijderd worden. Dit op straffe van een dwangsom tot een maximum van vijftigduizend euro.

De rechter is van oordeel dat het Chassé Theater inbreuk maakt op het auteursrecht van de fotografe. De totaalindruk van de foto in het bespreekbureau verschilt te weinig van de eerder door de fotografe gemaakte foto ‘Maanlicht’. De afbeelding in het bespreekbureau, die gemaakt is door een medewerker van het Chassé Theater, kan mede daarom niet als zelfstandig werk met een eigen oorspronkelijk karakter worden aangemerkt.
De verschillen die aangewezen kunnen worden tussen beide afbeeldingen zijn van ondergeschikt belang. De verschillen zijn volgens de rechter niet het gevolg van een creatieve keuze van de maker, maar het gevolg van de functionele eisen die het Chassé Theater heeft gesteld.  Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit