De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft twee mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van achttien en twaalf maanden voor onder meer het doorrijden na een aanrijding in Geffen terwijl ze wisten dat het slachtoffer ernstig gewond was geraakt.

De 19-jarige man uit Oss en 20-jarige man uit Berghem reden in mei 2010 naar het terrein bij de Geffense plas om brandslangen weg te nemen. De Ossenaar raakte na de ontdekking van de diefstal in paniek, stapte in de auto en reed hard weg. Tijdens het rondrijden zag hij de beheerder van het terrein recht voor zijn auto en is op de man ingereden. Doordat de beheerder wegsprong is hij niet geraakt. De bestuurder heeft daarna de andere verdachte opgepikt om samen het terrein af te rijden. Daarbij kwam hun auto in botsing met een hek dat op dat moment werd dichtgeschoven door de vrouw van de beheerder. De vrouw stond achter het hek en raakte ernstig gewond.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er strafverzwarend mee rekening gehouden dat de verdachten onverantwoordelijk hebben gehandeld. De mannen hebben zich na de aanrijding niet om het slachtoffer bekommerd, terwijl ze wisten of konden vermoeden dat de vrouw was aangereden en ernstig letsel had opgelopen. De rechtbank onderkent dat de gevolgen van de aanrijding met het hek en het slachtoffer zeer ernstig zijn. De vrouw heeft gecompliceerd letsel opgelopen met langdurige gevolgen. Bij het bepalen van de straf neemt de rechtbank daarnaast onder meer in aanmerking dat de 19-jarige bestuurder een blanco strafblad heeft en dat de 20-jarige bijrijder evenmin eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Ook wordt de kans op herhaling als laag ingeschat. De rechtbank heeft slechts in zeer beperkte mate meegewogen dat de mannen er nadien blijk van gaven de ernst van het door hen aan het slachtoffer aangedane leed in te zien. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit