De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft zojuist een 44-jarige man uit Bergen op Zoom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 539 dagen waarvan 360 voorwaardelijk voor bedreiging met een terroristisch misdrijf en het plegen van een diefstal. Ook moet de man een klinische behandeling ondergaan.

De verdachte stapte op 9 februari 2010 tijdens het spitsuur in de trein. Hij was gekleed in een lang wit gewaad. Hij droeg oordopjes waarvan een draadje onder zijn kleding verdween en hield zijn handen omhoog. De man riep naar zijn medepassagiers dat hij een bom bij zich had die hij tot ontploffing zou brengen en dat ze allemaal dood zouden gaan. Verder verwees hij naar Osama Bin Laden en de aanslagen van 11 september 2001. Na de aanhouding van de verdachte op het station ’s-Hertogenbosch is het gehele station ontruimd en werd de omgeving afgezet. De desbetreffende trein is doorzocht, maar hierin zijn geen explosieven aangetroffen.

De treinreizigers hebben volgens de rechtbank echt gevreesd voor hun leven. De verdachte heeft ook de bevolking vrees willen aanjagen en door zijn handelen is een deel van de bevolking daadwerkelijk vrees aangejaagd. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit