De burgemeester stond in zijn recht toen hij besloot dat een man na het uitzitten van zijn straf voor drie maanden niet mag terugkeren naar zijn woning in Eindhoven. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch vandaag geoordeeld.

De man is veroordeeld tot ruim elf jaren celstraf voor onder meer drugshandel en was vanaf 2002 gedetineerd. Na het uitzitten van zijn straf is de man teruggekeerd in de woning van zijn partner in Eindhoven. Deze woning is in november 2010 beschoten. Niet alleen in de woning, maar ook in de naastgelegen huizen en in enkele auto’s zijn kogels ingeslagen. Na de schietpartij verlieten de man en zijn partner de woning. Toen in februari veiligheidsglas werd aangebracht trok de man weer in het huis. De burgemeester besloot toen de man de toegang tot zijn woning voor drie maanden te ontzeggen op basis van artikel 172, derde lid van de Gemeentewet. De man mocht zich ook niet ophouden in een gemarkeerd gebied rond de woning. De man maakte bezwaar tegen het besluit van de burgemeester en stapte naar de rechter.

Volgens de burgemeester is er een hoge kans op een herhaalde, serieuze aanslag op de man. Er zijn geen daders opgepakt, het doelwit van de aanslag keerde terug naar de woning en de schietpartij hield volgens de burgemeester verband met de langdurige detentie wegens zware criminaliteit. De burgemeester stelt dat de schietpartij grote onrust heeft veroorzaakt onder de Eindhovense bevolking en in de buurt. Zolang de man in het huis woont is er volgens de burgemeester de ernstige vrees voor de veiligheid van de man, de medebewoners, omwonenden en voorbijgangers. Er kon volgens de burgemeester niet met minder ingrijpende middelen worden volstaan om de dreiging weg te nemen, omdat de man elke vorm van beveiliging heeft geweigerd. Verder heeft de burgemeester aangegeven het bevel te heroverwegen zodra er ontwikkelingen zijn in het opsporingsonderzoek, in het bijzonder de aanhouding van een of meer verdachten. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit