De taxichauffeur die op 5 juli 2009 een klant tegen het hoofd sloeg, is vandaag veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf. De taxichauffeur en de klant (S.) hadden in de vroege ochtend op de taxistandplaats van het Leidseplein onenigheid over de prijs die klant zou moeten betalen. Na enig geruzie gaf S. de taxichauffeur een klap, waarop deze reageerde met een vuistslag tegen het hoofd van S.
S. viel achterover en kwam met zijn achterhoofd op de weg terecht. Enkele uren later is S. in het ziekenhuis overleden. Hij had een schedelbreuk opgelopen en daarnaast waren twee slagaders in zijn nek gescheurd.

Geen zware mishandeling
Het Openbaar Ministerie eiste dat de verdachte tot dezelfde straf zou worden veroordeeld als door de rechtbank Amsterdam was opgelegd, nl. 24 maanden gevangenisstraf. Het hof heeft de verdachte echter vrijgesproken van zware mishandeling die de dood van S. tot gevolg had, omdat er geen bewijs was dat het opzet van de verdachte was gericht op het toebrengen van zwaar letsel. In plaats daarvan heeft hof een lichtere variant bewezen geacht, namelijk gewone mishandeling met de dood als gevolg. De verdachte wordt dus wel verantwoordelijk gehouden voor de dood van S., ook al was zijn opzet daar niet op gericht.  Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit