Mariette Lhoëst is advocaat en registermediator. De rode draad in haar praktijk zijn familiekwesties in ruime zin. Binnen het MKB, de agrarische sector en voor particulieren houdt zij zich vooral bezig met, complexe, familiezaken, in het bijzonder scheidingen/ beëindiging van samenlevingen, erfrechtkwesties, splitsing/ontbinding van samenwerkingsverbanden en bedrijfsoverdrachten.

Zij is in Leiden afgestudeerd, studierichting Nederlands recht met als specialisaties het familierecht en het verbintenissenrecht. Tijdens haar rechtenstudie was zij meerdere jaren actief voor de Leidse Rechtswinkel en tevens voorzitter van de sectie Arbeidsrecht aldaar.Aan de universiteit in Tilburg voltooide zij vervolgens de postdoctorale opleiding belastingrecht.

In 1995 werd zij lid van het Nederlands Mediation Instituut, thans Mediators federatie Nederland (MfN). Zij volgde sindsdien meerdere cursussen op het gebied van mediation / conflictbemiddeling. Bijna 12,5 jaar is zij werkzaam geweest als jurist/fiscalist bij een landelijk opererend accountants- en belastingadviesbureau. Zij adviseerde, publiceerde en gaf vele lezingen onder meer op het gebied van het familie- en erfrecht, bedrijfsoverdrachten en -splitsingen.
In 1999 maakte zij de overstap naar de advocatuur en zette daarnaast haar werkzaamheden als mediator voort.
In 2004 werd zij lid van de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators vFAS.
Sinds 1 maart 2015 heeft zij haar eigen kantoor F·A·A·M advocatuur en mediation en werkt samen met en onder de handelsnaam Van As Advocaten Groep B.V.