Bob Parmentier is met recht een advocaat in hart en nieren. Al in 1993, nog tijdens zijn studie, richtte hij zijn juridisch adviesbureau op: Advies Recht en Rede. Hiermee verleende hij samen met anderen juridische diensten in procedures, maar ook al door middel van mediation tussen partijen. In 2000 is hij beëdigd als advocaat. Tijdens en na zijn studie heeft hij op diverse middelgrote en grote advocatenkantoren veel ervaring opgedaan. In maart 2006 richtte hij Advocatenkantoor Parmentier op dat al snel groeide. Parmentier Advocaten staat voor uitstekende dienstverlening aan cliënten en een positieve interne werksfeer dat uitstraalt naar de dienstverlening.

Bob Parmentier is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, civiel (bouw-) recht, bestuursrecht en ruimtelijk ordeningsrecht. Van 2000 tot en met 2006 heeft hij als externe advocaat gewerkt voor Rijkswaterstaat aan het Project Geluidsisolatie Schiphol (Progis). Vanaf 2006 heeft hij met succes voor veel benadeelden zaken behandeld in de effectenlease-problematiek, onder meer tegen Aegon, Levob, Dexia, Defam en DSB.

Hij is gedreven, betrokken en inventief, en haalt veel voldoening uit het bijstaan, maar vooral uit het vooruit helpen van zijn cliënten. Dit heeft ook zijn effect op de producten van zijn hand, zoals brieven, processtukken, pleidooien en vooral overeenkomsten, waarin hij zaken helder, functioneel en duidelijk uiteen weet te zetten. Naast procederen is hij in staat om bruggen te slaan tussen partijen, door op effectieve wijze te zoeken naar gemeenschappelijke belangen.

Bob Parmentier is ook als gespreksleider intervisie verbonden aan IVA: Intervisie Advocaten en aan de Praktizijn Sociëteit te Amsterdam. Als ervaren gesprekleider leidt hij met succes groepen van tussen de 5 en 10 advocaten op basis van zijn eigen intervisiemethode "OOR".

Bob Parmentier is lid van de Vereniging Jonge Onroerend Goed Juristen (Vereniging JOJ) en van de Vereniging voor bouwrecht-advocaten (vbr-a).