Ali Oass heeft eind 2006 met Bob Parmentier advocatenkantoor Parmentier & Oass Advocaten opgericht. Inmiddels zijn dit twee aparte kantoren.

Daarvoor was hij acht jaar lid van de gemeenteraad van Haarlem, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. In deze periode was Ali Oass ook zelfstandig ondernemer. Hij heeft een bedrijf opgericht dat zich toelegde op het geven van adviezen aan ondernemers. Uit dien hoofde is hij betrokken geweest bij het opstellen van de CAO voor de gemeente Amsterdam. Hiernaast heeft Ali Oass een aantal jaar bij de vakbond ABVAKABO gewerkt waar hij zich bezig hield met arbeidsrechtelijke geschillen. Hij heeft tevens in vele adviesraden en besturen van verenigingen gezeten. Hij is momenteel voorzitter van een voetbalvereniging in Haarlem.

Ali Oass is gespecialiseerd in het strafrecht en het arbeidsrecht. Ali Oass is een persoon met een krachtige uitstraling die goed kan onderhandelen en zaken goed in perspectief kan plaatsen. Hij houdt zaken zo eenvoudig mogelijk en neemt de rechter hierdoor aan de hand mee, waardoor geen andere dan zijn eigen conclusie nog logisch is.