Huis Advocaten - Een duidelijke zaak

NL EN DE

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)

Zoekformulier

Huur & Verhuur

Advocaat huur en verhuur

Het huurrecht voor bedrijfsruimte regelt de huurverhoudingen als het gaat om bedrijfsruimte. Er zijn verschillende vormen van bedrijfsruimte met elk een aparte regeling. Bij de huur en verhuur van bedrijfsruimte zijn de wettelijke bepalingen in het algemeen van regelend recht. Dat betekent dat de inhoud van de huurovereenkomst van groot belang is, omdat partijen vrij zijn zelf afspraken te maken.

Een advocaat voor huurrecht van Huis Advocaten staat uw onderneming bij als het gaat om huur of verhuur van bedrijfsruimte. Neem contact op.

Horeca-, winkel- of kantoorruimte?

Bij het aangaan van een huurovereenkomst is het belangrijk om in een vroeg stadium te weten of het om een horeca-, winkel- of kantoorruimte gaat. De regels van de verschillende ruimten wijken namelijk af. De huurders van horeca- en winkelruimten genieten extra juridische bescherming.

Huurovereenkomst & periode

Indien een verhuurder een nieuw huurcontract met zijn huurder afsluit dan moeten beide partijen goed weten wat hun rechten en verplichtingen zijn. De huurperiode is immers over het algemeen voor een periode van 5 of 10 jaar met een optie tot verlenging met nog eens die periode. Of voor langer. Lees meer over dit onderwerp.

Huurcontract opzeggen

Opzeggen van een huurovereenkomst hangt af van de voorwaarden in de overeenkomst en van een aantal (dwingende) regels. Lees hier wanneer en onder welke voorwaarden een huurovereenkomst opgezegd kan worden.

Huurprijzen

Mag een verhuurder zomaar de huur verhogen? En hoeveel verhoging in een jaar? Wat zijn uw mogelijkheden bij een huurachterstand? Bij de verhuur van bedrijfsruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs vorderen. De procedure heeft echter de nodige haken en ogen. Onze advocaat huurrecht van Huis Advocaten vertelt u hier graag meer over.

Indeplaatsstelling

U wilt uw bedrijf beëindigen en een ander het bedrijf laten overnemen, dan behoort indeplaatsstelling tot de mogelijkheden. Uiteraard moet er aan diverse voorwaarden voldaan worden. Lees meer

Wanprestatie

Helaas worden verhuurders regelmatig geconfronteerd met wanprestatie van de huurder. Denk hierbij aan huurders die de huurovereenkomst niet nakomen (= wanprestatie) door bijvoorbeeld niet of te laat te betalen, overlast veroorzaken, hennep telen of het gehuurde onderverhuren.

Advocaat huurrecht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat huurrecht pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten en andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Wij staan u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 23 82 382 (lokaal tarief). Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat huurrecht en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Vestigingen

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)