Huis Advocaten - Een duidelijke zaak

NL EN DE

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)

Zoekformulier

Kies uw advocaat

Kies de juiste advocaat

Een advocaat kiezen

Het kiezen van een advocaat is geen eenvoudige zaak. Zeker niet, omdat u eigenlijk niet zit te wachten op een rechtszaak of geschil. Om u toch de juiste keuze te laten maken geven wij u graag een paar handige tips. Zo bent u er zeker van dat u een advocaat kiest die past bij u én bij uw zaak.

^top

Wanneer kiezen voor een lokale advocaat

Een advocaat die gevestigd is in uw woonplaats of regio is qua afstand het meest aantrekkelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig face-to-face uw zaak bespreken. Niet alle advocaten behandelen echter alle rechtsgebieden. U heeft bijvoorbeeld niets aan een familierechtadvocaat wanneer u voor de strafrechter moet verschijnen. Let dus altijd op het rechtsgebied waar uw kwestie onder valt. Vaak voorkomende rechtsgebieden zijn: arbeidsrecht, personen- en familierecht, huurrecht, strafrecht, ondernemingsrecht. Een groot aantal advocatenkantoren voert een zgn. algemene praktijk, dat wil zeggen dat zij particulieren en ondernemers kunnen bijstaan bij vaak voorkomende en relatief kleine zaken tegen een concurrerend tarief. Klik hier voor het overzicht van de plaatsen door heel Nederland van onze advocatenkantoren.

^top

Wanneer kiezen voor een gespecialiseerde advocaat

Wanneer u een complexere zaak heeft of een zaak waar veel voor u van afhangt, of met een groot financieel belang, dan is het vaak verstandig om een specialist in de arm te nemen. Gespecialiseerde advocaten werken soms samen in een advocatenkantoor dat uitsluitend één onderwerp of rechtsgebied behandelt, bijvoorbeeld Strafrecht of Intellectueel Eigendomsrecht. Soms werken binnen één advocatenkantoor advocaten samen die zich ieder voor zich in een bepaald rechtsgebied hebben gespecialiseerd. Gespecialiseerde advocaten zijn meestal niet aan een plaats gebonden en werken over het algemeen landelijk. Vaak rekent een gespecialiseerde advocaat een hoger uurtarief.

^top

Specialistenvereniging

Gespecialiseerde advocaten zijn in de meeste gevallen aangesloten bij een specialistenverenging als bijvoorbeeld de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) of de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) of de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Lidmaatschap van zo’n specialistenvereniging is een waarborg voor u als cliënt voor juridische kennis en ervaring van de advocaat.
Al onze gespecialiseerde advocaten zullen, waar mogelijk, landelijk opereren. Zij zijn tevens uitstekend bereikbaar via telefoon en e-mail, zodat u te allen tijde overleg kunt voeren.

^top

Advieszaak, onderhandelingszaak of rechtbankprocedure

Een ander aspect waar u aan moet denken is het soort zaak. Wilt u een advies, bijvoorbeeld over een contract, of wilt u iemand dagvaarden voor de rechter, of gaat het om een onderhandeling inzake een bedrijfsovername? U moet goed weten om wat voor handeling het gaat. De werkzaamheden van een advocaat vallen grofweg uiteen in drie hoofdgroepen:

  1. Adviseren
  2. Bemiddelen / onderhandelen
  3. Procederen

Iedere advocaat heeft zijn eigen voorkeuren en wijze van aanpak. De ene advocaat houdt er van om te pleiten voor de rechter, de andere advocaat geeft de voorkeur aan een onderhandse regeling met de wederpartij. Bespreek dus met uw advocaat vooraf uw voorkeuren en het gewenste resultaat. Kies vervolgens voor de advocaat waarmee u het eens wordt over de te volgen strategie, wijze van aanpak en het tarief.

^top

Wat kost een advocaat

Wanneer u voor ogen heeft om wat voor zaak het gaat, kunt u zich afvragen hoe groot uw budget is, welk bedrag u maximaal kwijt wenst te zijn aan een advocaat.

^top

Persoonlijke voorkeur

Niet in de laatste plaats dient uw persoonlijke voorkeur een bepalende rol te spelen bij het selecteren van een advocaat. Voordat u besluit met een advocaat in zee te gaan zou u bij een zaak waar veel van afhangt altijd eerst een persoonlijk gesprek moeten voeren. U moet het gevoel krijgen in goede handen te zijn en elkaar goed te begrijpen. Alles draait om communicatie. Het is van groot belang dat u goed met uw advocaat kunt communiceren op een manier die u goed bevalt.

Soms speelt de emotie een grote rol, bijvoorbeeld bij familiezaken zoals een erfenis of echtscheiding. Hoewel het juridisch inhoudelijk geen verschil maakt voelt de een zich door een vrouwelijke advocaat beter begrepen en de ander juist prettiger bij een mannelijke advocaat. Jong, oud, man, vrouw, 20 jaar ervaring of 5 jaar ervaring, hoog tarief, laag tarief; alles is mogelijk.
Kies altijd voor een advocaat waarbij u zich prettig voelt en waarvan u de overtuiging heeft dat die uw zaak zal behartigen op een wijze zoals dat wenst.

Niet voor niets hebben wij van alle advocaten een profielpagina opgenomen zodat u een eerste indruk kunt krijgen van de advocaten die aan een kantoor verbonden zijn.

Bent u hiermee geholpen? Kies dan nu een advocaat die bij u past. U kunt ook bellen met onze juridische intakebalie via telefoonnummer 055 - 539 56 56 geopend op werkdagen van 09.00 tot 17.00.

^top

Direct actie ondernemen met een advocaat of advocatenkantoor!

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 055 - 539 56 56 (lokaal tarief). Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Vestigingen

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)