Sociaal zekerheidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

In Nederland hebben we een breed vangnet van uitkeringen waar je gebruik van kan maken als je bijvoorbeeld niet kan werken of je baan kwijt raakt. Om dit allemaal goed te laten verlopen is er een uitgebreid stelsel van wetten en regels. Dit allemaal bij elkaar noem je het sociaal zekerheidsrecht. Heb jij een uitkering aangevraagd, maar is jouw aanvraag afgewezen of raak je na een herkeuring ineens jouw uitkering kwijt? Hier kun je tegen in bezwaar. Een sociaal zekerheidsrecht advocaat kan je hier goed bij helpen. 

Problemen binnen sociaal zekerheidsrecht

De meeste problemen binnen het sociaal zekerheidsrecht hebben te maken met arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Er kan nogal eens discussie ontstaan over de vraag of iemand aanspraak kan maken op een uitkering of niet. Stel je bent ziek en je kan niet meer werken. Je moet een WIA-uitkering aanvragen. Op dat moment wordt je gekeurd door een arts van het UWV. De arts is echter van mening dat je nog gewoon (deels) kunt werken. Je krijgt geen uitkering of een gedeeltelijke uitkering, terwijl jij het hier niet mee eens bent. 

Helaas komen dit soort zaken vaak voor. Ook bij herkeuringen gaat het nogal eens mis. Gelukkig kun je wel in bezwaar als jij het niet eens bent met het besluit van het UWV. Een advocaat kan je hier goed bij helpen en ervoor zorgen dat je alsnog een uitkering kan krijgen. 

Andere problemen die veel voorbij komen zijn:

  • Problemen bij ziekte en re-integratie
  • Pensioenen
  • Medische keuringen
  • Problemen met de bijstand 

Advocaat bezwaarschrift uitkering

Ben jij het niet eens met een beslissing of handeling van het UWV of de sociale dienst van de gemeente? Je kunt hier tegen in bezwaar gaan. Dit betekent dat de uitkeringsinstantie zijn beslissing moet heroverwegen.

Via het bezwaarschrift kun je een uitkeringsinstantie aansporen een nieuwe beslissing te nemen in jouw voordeel. Onze (pro deo) advocaten weten precies hoe zij dit moeten aanpakken en helpen je meteen. Neem vrijblijvend contact op.

Kosten inschakelen advocaat

Gaat het om sociaal zekerheidsrecht, dan kom je vaak in aanmerking voor pro deo hulp. Dat betekent dat je alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. De overheid betaalt de rest. Daarnaast is het zo dat als jij in het gelijk wordt gesteld het UWV opdraait voor de kosten. Het is dus altijd slim om actie te ondernemen als je twijfelt aan een besluit vanuit het UWV of de gemeente. 

Hulp advocaat sociaal zekerheidsrecht

Bij Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die jarenlange ervaring hebben binnen het sociaal zekerheidsrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met jouw zaak. Samen met jou kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). We bespreken samen jouw zaak en vragen en brengen je vervolgens in contact met één van onze Huis Advocaten.

Meer informatie