Huis Advocaten - Een duidelijke zaak

NL EN DE

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)

Zoekformulier

Mediation

Mediation

Wat is mediation?

Men spreekt van mediation als een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, samen met u en de andere partij een oplossing gaan zoeken voor het probleem van jullie conflict. Het is dus eigenlijk een soort conflictbemiddeling. De uiteindelijke oplossing zal wel voor alle partijen aanvaardbaar moeten zijn.

Wanneer kan mediation nodig zijn?

Er zijn diverse soorten conflictsituaties waarbij mediation een oplossing kan zijn. Bijvoorbeeld als u een conflict wilt oplossen zonder te procederen. Zo kan dit een arbeidsconflict zijn op de werkvloer binnen een team of bijvoorbeeld een echtscheiding waarbij een goede verstandhouding vanwege de kinderen gewenst is. Voor dit soort situaties is een mediator een perfecte oplossing.

Is mediation altijd mogelijk?

Mediation is een effectieve aanpak bij arbeidsconflicten en echtscheidingen. Wel moeten altijd beide partijen achter een dergelijke aanpak staan. Er wordt op vrijwillige basis gekozen voor mediation, u kunt nooit gedwongen worden mee te werken aan mediation.

Mediation door Huis Advocaten

U kunt ook voor mediation bij Huis Advocaten terecht; veel van onze Huis Advocaten zijn ook mediators en zijn  lid van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Dit verzekerd u ervan dat uw zaak door een specialist wordt opgepakt.

Voordelen van mediation

Door mediation toe te passen in een conflictsituatie wordt voorkomen dat problemen groter worden gemaakt dan ze soms werkelijk zijn en daardoor op de spits worden gedreven. Een groot voordeel is dat een mediator naar een oplossing streeft die door alle betrokken partijen akkoord wordt bevonden. Hierdoor is er sneller acceptatie door de partijen dan bij een juridisch proces waar er uiteindelijk sprake is van een winnaar en een verliezer.  

De voordelen op een rij:

Twee belangrijkste mediation soorten:

1. Mediation bij echtscheiding

Eén van de meest  ingrijpende gebeurtenissen waarbij emoties soms hoog op kunnen lopen is een echtscheiding. Naast het emotionele stuk komt er ook een hoop geregel bij kijken waarbij beide (ex) partners een grote rol in spelen. Zeker als er ook sprake is van een gezin met kinderen. Er moeten afspraken worden gemaakt over omgangsregelingen, alimentatie, verzekeringen, pensioenen en huisvesting. Om deze besprekingenin goede banen te laten lopen is het verstandig om de nodige afspraken onder leiding van een mediator te maken en vast te leggen.

Meer informatie over Mediation bij echtscheiding

2. Mediation bij een arbeidsconflict

Als er sprake is van een zakelijk of arbeidsconflict staan er vaak grote belangen op het spel voor alle partijen. Situaties zoals problemen binnen een managementteam of een ontslag na vele jaren in dienst gaan altijd gepaard met grote consequenties. Hierdoor lijkt de situatie vaak voor een direct betrokkene uitzichtloos. Een onafhankelijke mediator helpt  naar een oplossing te zoeken die voor beide partijen acceptabel is waardoor er geen juridische procedure nodig is.

Meer informatie over Mediation bij een arbeidsconflict;

Huis Advocaten. Een duidelijke zaak.

Bent u in een situatie gekomen waarbij u de hulp kan gebruiken van een mediator? Neem dan contact op met Huis Advocaten. Wij hebben veel ervaring en expertise als mediators en helpen u graag bij uw echtscheiding of uw arbeidsconflict. 

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 23 82 382 (lokaal tarief). Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat mediation en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Vestigingen

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)