Huis Advocaten - Een duidelijke zaak

NL EN DE

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)

Zoekformulier

Alimentatie

Advocaat alimentatie

Alimentatie is de geldelijke periodieke uitkering die een ex-partner verschuldigd is aan de andere ex-partner. Deze uitkering is bedoeld om de ex-partner tegemoet te komen in de kosten van zijn of haar levensonderhoud na een echtscheiding. Ook een uitkering aan een kind is mogelijk. Op deze pagina vindt u een algemene uitleg over de alimentatieverplichting en de soorten alimentatie.

Wilt u weten hoeveel alimentatie u krijgt of moet gaan betalen? Uw alimentatie advocaat van Huis Advocaten maakt voor u een berekening.

Soorten alimentatie

Er bestaan twee soorten alimentatie:

  1. Partneralimentatie
  2. Kinderalimentatie

1. Advocaat partneralimentatie

Partneralimentatie is bedoeld om na een echtscheiding of na een beëindigd geregistreerd partnerschap de minst daadkrachtige ex-partner tegemoet te komen in de kosten van het levensonderhoud.
De regels over partneralimentatie gelden niet alleen na een huwelijk, maar ook na een beëindigd geregistreerd partnerschap.

Waarom alimentatie?

Tijdens een huwelijk en een geregistreerd partnerschap bent u verplicht elkaar te onderhouden. U staat in een bijzondere verhouding tot elkaar die na een echtscheiding of geregistreerd partnerschap niet meteen ophoudt.
Na een echtscheiding moet een ex-partner die bijvoorbeeld heel zijn of haar leven niet heeft kunnen werken, geen werkervaring heeft of opleiding heeft gevolgd, ineens weer op zoek naar een baan. Er bestaat dan een kans dat door deze factoren een ex-partner zelf niet in het levensonderhoud kan voorzien. Om toch aan alle kosten van het levensonderhoud te kunnen voldoen, moet de meest daadkrachtige persoon een bijdrage in de kosten betalen. Op die manier wordt gewaarborgd dat een ex-partner na een relatiebreuk niet meteen met schulden geconfronteerd wordt en een zelfstandig leven kan opbouwen.

Lees meer over de verkrijging, duur, hoogte en wijziging van de partneralimentatie

2. Advocaat kinderalimentatie

Met de verzorging en opvoeding gaan vanzelfsprekend kosten gemoeid. Tijdens een huwelijk betalen de ouders hier samen aan mee. Maar wat dan na een echtscheiding of een beëindigd geregistreerd partnerschap? In de meeste gevallen is een scheidend partner verplicht om in de kosten van het levensonderhoud van een kind mee te betalen. Deze verplichting geldt in beginsel tot 18 jaar. Daarnaast bestaat er ook een voortgezette financiële verplichting tot het 21ste levensjaar van het kind.

Lees meer over de verkrijging, duur, hoogte en wijziging van de kinderalimentatie

Niet nakoming alimentatieverplichting

Als eenmaal de alimentatieverplichting, duur en hoogte bepaald is, is het altijd mogelijk dat een ex-partner de verschuldigde alimentatie niet, of niet tijdig betaalt. U staat dan voor een groot probleem. U maakt wel de kosten, maar krijgt niet het geld waar u recht op hebt.

In het geval uw ex-partner niet de kinder- of partneralimentatie betaalt, kunt u het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) inschakelen. Dit is een kosteloze service. U kunt alleen gebruik maken van dit bureau indien u voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan kunt u altijd een deurwaarder of een advocaat inschakelen. Wij helpen u graag met het innen van de verschuldigde alimentatie.

Lees meer over de verkrijging van niet-betaalde alimentatie

Huis Advocaten. Een duidelijke zaak.

Raadpleeg tijdig een advocaat bij uw alimentatie zodat langdurige en kostbare procedures voorkomen kunnen worden. 

Advocaten alimentatie

Huis Advocaten heeft alimentatie advocaten die zich gespecialiseerd hebben in alimentatie. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw zaak. Samen met u en uw partner kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Wij zitten met 26 vestigingen altijd bij u in de buurt. 

Direct actie ondernemen met onze advocaat alimentatie.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 23 82 382 (lokaal tarief). Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat alimentatie en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Vestigingen

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)