Huis Advocaten - Een duidelijke zaak

NL EN DE

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)

Zoekformulier

Echtscheiding

Advocaat en echtscheiding

In de persoonlijke sfeer of in familierelaties kunnen zich situaties voordoen die hoog op kunnen lopen. Een scheiding kan zich al snel vertalen in zowel een emotionele kwestie als een eindeloze en kostbare juridische procedure. De belangen en mogelijke gevolgen bij een echtscheiding kunnen grote impact hebben op iemand z’n persoonlijke en financiële situatie.

Eindeloze juridische procedures wilt u voorkomen. De advocaten echtscheiding van Huis Advocaten staan u bij als u wilt scheiden en doen er alles aan om de procedure snel en zorgvuldig te doorlopen.

Vormen van echtscheiding

U heeft besloten te gaan scheiden, maar u heeft geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Komt het verzoek van één van de partijen (tegenspraak) of staan beide partijen achter de scheiding (gemeenschappelijk verzoek)? En staan beide partijen nog open voor bemiddeling / mediaton? Lees meer over de manier van echtscheiding.

Scheiding & kinderen

Een echtscheiding is voor beide partijen een ingrijpende gebeurtenis. Ditzelfde geldt voor de kinderen. Er dient goed nagedacht te worden wie er na de scheiding voor de kinderen zorgt; omgangsregeling, ouderlijk gezag, co-ouderschap? En wat de regels zijn voor kinderalimentatie? Lees hier meer  over scheiding en kinderen.

Echtscheiding bij ondernemers

Indien u heeft besloten om te gaan scheiden, dan heeft dit ook gevolgen voor u als ondernemer en uw eigen zaak. Denkt u hierbij aan waarde van de eigen zaak, de gevolgen indien beide partners werkzaam zijn in de onderneming en onder welke voorwaarde u getrouwd bent; huwelijkse voorwaarden/gemeenschap van goederen. Lees hier alles over echtscheiding bij ondernemers

Scheiding & financiën

Een scheiding heeft financiële gevolgen. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de directe kosten die gemaakt moeten worden bij een scheiding, zoals die van een mediator of advocaat. In de tweede plaats spelen de vragen ‘wie krijgt wat?’ en de mogelijke gevolgen voor het pensioen een grote rol? Lees hier waar u op moet letten en wat onze echtscheidingsadvocaat voor u kan doen. 

Advocaat echtscheidingsconvenant

Alle afspraken, bijv. alimentatie, de verdeling van de spullen enz, die bij een scheiding tussen beide partijen gemaakt worden, dienen nauwkeurig vastgelegd te worden in een echtscheidingsconvenant. Dit document vormt de basis van een nieuwe toekomst en dient dus zorgvuldig opgemaakt te worden door een gespecialiseerde advocaat echtscheiding zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Details van het echtscheidingsconvenant  

Scheiding & wonen

Uit elkaar gaan betekent dat de partners niet meer samen in hetzelfde huis blijven wonen. Een van de partners, of misschien wel beide partners, zal ergens anders moeten gaan wonen. Dat brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Waar dient u allemaal rekening mee te houden bij een koophuis of huurwoning tijdens een scheiding? Lees hier alles over scheiding en wonen

Waar moet u op letten…Tips bij Echtscheidingen

Wat is echtscheidingsmediation?
Welke vormen van echtscheiding zijn er?
Heeft u een advocaat nodig bij een echtscheiding? Hoe vraag ik een echtscheiding aan?
Is het nodig van tevoren al afspraken te maken over de kinderen? Wat is een echtscheidingsconvenant?
Hoe verloopt een echtscheidingsprocedure?
Bezoek aan de rechtbank Geen bezoek aan de rechtbank
Beschikking
Tussentijdse maatregel treffen
Wat kost de rechtszaakprocedure bij een echtscheiding?
Wat is co-ouderschap?
Wat wordt de alimentatie?

Huis Advocaten. Een duidelijke zaak.

Raadpleeg tijdig een advocaat bij uw echtscheiding zodat langdurige en kostbare procedures voorkomen kunnen worden. 

Advocaten Echtscheiding

Huis Advocaten heeft echtscheidingsadvocaten die zich gespecialiseerd hebben in echtscheidingszaken. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw zaak. Samen met u en uw partner kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 26 vestigingen altijd bij u in de buurt. 

Direct actie ondernemen met onze advocaat echtscheiding.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 23 82 382 (lokaal tarief). Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat echtscheiding en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

 

« terug

Vestigingen

Bel direct (lokaal tarief) 0900-2382382 (dagelijks tot 22.00 uur)