Het gerechtshof Arnhem heeft vandaag (9 mei) de voorlopige hechtenis opgeheven van een man die op 8 mei 2012 in hoger beroep terecht stond voor het doodrijden van een Arnhemmer. Hij wordt niet langer vastgehouden omdat het gerechtshof er ernstig rekening mee houdt dat een eventuele gevangenisstraf – indien de verdachte wordt veroordeeld – niet hoger zal zijn dan het voorarrest dat hij al achter de rug heeft.

De man wordt ervan verdacht dat hij in januari 2010 samen met een medeverdachte een overval wilde plegen. Toen de twee mannen de politie zagen, sloegen ze met een scooter op de vlucht. Ze kwamen daarbij in botsing met een Arnhemmer, die om het leven kwam.

De verdachten beschuldigen elkaar van het besturen van de scooter. De medeverdachte is al vrij; hij heeft de straf uitgezeten die de rechtbank hem oplegde. Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep echter een hogere straf tegen hem geëist.

Het gerechtshof doet op 29 mei 2012 om 13.30 uur uitspraak in de zaak van verdachte, evenals in die van zijn medeverdachte.

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit