De raadkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag besloten dat de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanvaring met dodelijke afloop op de Vinkeveense Plassen, op vrije voeten blijft.

Bij de rechtbank
Op 21 augustus heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland beslist over het voorarrest van een 49-jarige man uit Oosterbeek die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanvaring met dodelijke afloop op de Vinkeveense Plassen. De raadkamer van de rechtbank heeft de vordering van de officier van justitie tot gevangenhouding van de verdachte afgewezen (ECLI:NL:RBMNE:2014:3636).

Op basis van nieuwe stukken in het dossier kwam de rechtbank tot de conclusie dat zij juridisch gezien op dat moment de verdachte niet langer vast kon houden. Om de verdachte langer vast te kunnen houden, zijn ernstige aanwijzingen nodig voor (voorwaardelijk) opzet op doodslag of roekeloosheid aan de kant van de verdachte. De rechtbank oordeelde dat die er op dat moment niet waren. Wel achtte de rechtbank vooralsnog ernstige aanwijzingen voor een lichtere verdenking, namelijk dood door schuld, aanwezig…. Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl