Vandaag heeft de meervoudige strafkamer van het gerechtshof Arnhem een 50-jarige man, M.P.J.B. en zijn 23-jarige zoon, M.J.B., veroordeeld wegens onder meer tweevoudige doodslag, een gewelddadige overval en brandstichting. De feiten vonden plaats op 24 september 2008 in de woning van de slachtoffers in Hurwenen. Het hof heeft de eerste verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vijfentwintig jaren en de tweede verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van achttien jaren.

Bij de rechtbank
In eerste aanleg heeft de officier van justitie gevorderd de verdachten te veroordelen wegens onder meer doodslag tot een gevangenisstraf van elk dertig jaren. De rechtbank in Arnhem heeft verdachten bij vonnis van 4 mei 2010 veroordeeld wegens onder meer moord tot een gevangenisstraf voor de duur van dertig jaren. Tegen dit vonnis hebben de verdachten hoger beroep ingesteld.

Het hoger beroep
De advocaat-generaal heeft -conform het vonnis van de rechtbank- gevorderd verdachten wegens onder meer moord te veroordelen een gevangenisstraf voor de duur van dertig jaren. Het hof heeft vrijgesproken van moord. Niet kan worden bewezen dat verdachten de slachtoffers met voorbedachte raad hebben gedood. Het hof heeft geoordeeld dat weinig bekend is van wat zich in het huis van de slachtoffers precies heeft afgespeeld. Het bewijs past eveneens bij een goed voorbereide overval en laat open dat het doden van de slachtoffers vervolgens in een panieksituatie is gebeurd.  Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit