De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 47-jarige man zojuist veroordeeld tot tien jaren gevangenisstraf en tbs voor doodslag op zijn ex-vrouw in Oss.

De rechtbank acht bewezen dat de man zijn voormalige echtgenote in juni 2010 met messteken om het leven bracht. Hij heeft de vrouw in haar woning meerdere malen in haar hals en bovenlichaam gestoken. Volgens de rechtbank staat vast dat de man twee messen bij zich droeg toen hij bij het slachtoffer was. De man heeft wisselende verklaringen afgelegd over het moment waarop hij de messen in zijn broeksband stak. Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij ze eerder op de dag meenam, omdat hij overwoog zelfmoord te plegen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden elf jaar gevangenisstraf en tbs voor moord op zijn ex-vrouw. De rechtbank acht niet bewezen dat de verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld. Er zijn onvoldoende aanknopingspunten om vast te stellen dat de man bij het meenemen van de messen het voornemen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Volgens de rechtbank kan niet worden uitgesloten dat bij de man sprake was van een plotselinge hevige gemoedsopwelling. Ook de rapporten van de psychiater en psycholoog bieden daarvoor aanknopingspunten.

Bij de bepaling van de strafmaat heeft de rechtbank er strafverzwarend rekening mee gehouden dat de verdachte zijn ex-vrouw en moeder van hun twee kinderen in haar eigen woning op afschuwwekkende wijze om het leven heeft gebracht. De jongste zoon trof het slachtoffer kort na de steekpartij stervend of net gestorven aan. Aan hem en de andere zoon, maar ook de ouders, zussen en hun partners is door de verdachte onherstelbaar leed aangedaan.
 Lees meer

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit