De Arnhemse politierechter heeft gisteren een 21-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur voor bedreiging en belediging van agenten in Ede in de nacht van oud en nieuw. Voor openbare dronkenschap krijgt de man een geldboete van honderd euro. Verder mag de man niet in Ede verschijnen tijdens de komende jaarwisseling. Drie politieagenten krijgen een bedrag van ieder tweehonderd euro toegewezen voor de geleden immateriële schade.

Rechte pad

De rechter vindt zwaar meewegen dat het om bedreiging en belediging van politieagenten gaat. Anderzijds houdt de rechter er rekening mee dat de man weliswaar een strafblad heeft, maar dat hij twee jaar niet meer met justitie in aanraking is gekomen. De man is enige tijd geleden van Ede naar Antwerpen verhuisd. Hij heeft zijn oude omgeving achter zich gelaten om op het rechte pad te blijven.
De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van vier maanden, waarvan één maand voorwaardelijk.

De zaak is behandeld op een zogenoemde supersnelrechtzitting. Supersnelrecht betekent dat verdachten binnen de inverzekeringstellingtermijn van drie dagen voor de rechter moeten verschijnen.

Snelrecht

Op donderdag 12 januari staat bij de rechtbank Arnhem een snelrechtzitting gepland. Snelrecht houdt in dat de verdachte binnen de bewaringstermijn van veertien dagen voor de politierechter moet verschijnen. Op 1 maart is er een themazitting waarop ook oud en nieuw zaken worden behandeld. Het Openbaar Ministerie beoordeelt of en welke zaken in aanmerking komen voor deze zittingen.

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit