Afgelopen week is de Twentse ex-neuroloog J.S. in het nieuws omdat hij nog steeds werkzaam zou zijn in Duitsland. J.S. wordt in Nederland vervolgd voor het opzettelijk stellen van onjuiste diagnoses bij patiënten. Berichten van verschillende media suggereren dat de zaak langer duurt omdat de rechters die deze zaak behandelen te weinig kennis van medische zaken zouden hebben. Woordvoerder van rechtbank Oost-Nederland Martijn van Wees reageert:

Klopt de suggestie in media?

Nee, dat klopt niet. Natuurlijk zijn de politie en het OM al lang bezig met onderzoek tegen J.S., maar bij de rechtbank speelt de zaak pas sinds september vorig jaar. Toen is het dossier binnengekomen. De definitieve tekst van de beschuldiging, de tenlastelegging, kregen we weer een maand later. De eerste regiezitting is snel daarna gehouden, op 28 november 2012.
De rechtbank die de zaak nu behandelt, bestaat uit drie ervaren rechters die al veel grote en moeilijke zaken hebben gedaan. Zij hebben niet extra veel tijd nodig om dit dossier te bestuderen. Dat dossier bestaat trouwens uit duizenden bladzijden. Dat kost tijd. … Lees meer

Bron: rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit