Drie leden van een drugsbende uit West-Brabant hebben in hoger beroep celstraffen gekregen variërend van 28 maanden tot bijna 6 jaar. Het gaat om mannen uit Sint-Willebrord, Roosendaal en Rucphen. De drie zijn veroordeeld voor het produceren van synthetische drugs en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Verschillende straffen

Vanwege hun leidende en coördinerende rol in de criminele organisatie zijn de mannen uit Roosendaal en Sint-Willebrord veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 4 jaar en 9 maanden en 5 jaar en 8 maanden. Omdat de man uit Sint-Willebrord zich ook nog schuldig gemaakt heeft aan het witwassen van geld en het in bezit hebben van munitie, heeft hij bijna een jaar meer gevangenisstraf gekregen. De derde verdachte had een meer ondersteunende rol en is daardoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 4 maanden.

Getuige

Een getuige heeft verklaard dat hij in opdracht van de verdachten een vakantiehuis heeft gehuurd net over de grens bij Essen. Dit was met de bedoeling daarin een drugslaboratorium in te richten om XTC en amfetamine te produceren. Volgens de verdediging was deze getuige echter onbetrouwbaar en mocht zijn verklaring niet als bewijs worden gebruikt. Het hof is het hier echter, evenals de rechtbank, niet mee eens en heeft de verklaring wel gebruikt als bewijs.

Rechtbank

De rechtbank Breda heeft de twee mannen uit Sint-Willebrord en Roosendaal op 7 februari 2008 een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd. Voor de man uit Rucphen kwam de rechtbank tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit