De rechtbank heeft vandaag een 42-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor drie diefstallen, een woninginbraak, verduistering en twee gevallen van oplichtingen. Zijn advocaat had het verweer gevoerd dat bewijs tegen de man niet mag worden gebruikt omdat het tijdens een onrechtmatige huiszoeking verkregen zou zijn. De rechtbank heeft dat verweer echter verworpen.

Schietpartij

De Arnhemmer is vorig jaar vrijgesproken van moord op een bijna drie jaar geleden verdwenen hobbyfotograaf uit Doorwerth, maar het openbaar ministerie ging in hoger beroep. Dat dient komende vrijdag bij het gerechtshof. De man is ook enige tijd verdacht geweest van betrokkenheid bij een schietpartij in juli vorig jaar, waarbij een belangrijke getuige in die zaak ernstig gewond raakte. Die verdenking is echter komen te vervallen.

Huiszoeking

In het kader van die schietpartij is huiszoeking gedaan. Omdat er volgens de advocaat van de Arnhemmer ten tijde van de huiszoeking geen sprake was van een verdenking tegen hem in die zaak, had het bewijs dat daarbij is aangetroffen in zijn ogen niet gebruikt mogen worden. De rechtbank heeft geoordeeld dat er wel sprake was van een redelijke verdenking en dat de huiszoeking dus rechtmatig was.

Zwijgrecht

Het bewijsmateriaal dat bij de huiszoeking is gevonden, bestaat voor een belangrijk deel uit spullen die zijn gestolen tijdens de woninginbraak. Verdachte heeft zich beroepen op zijn zwijgrecht en heeft dus geen verklaring gegeven voor de aanwezigheid van die gestolen spullen. De officier van justitie had veertien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan vier voorwaardelijk.

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit