De rechtbank Arnhem legt gevangenisstraf op voor de diefstal voorafgegaan en vergezeld van bedreidingen met een mes. De man krijgt een gevangenisstraf voor de duur van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk (met een proeftijd van 2 jaren). Daarmee volgt de rechtbank de strafeis van de officier van justitie.
Alibi niet juist

Op 28 april 2011 is de man, met een sjaal voor zijn mond en een muts/capuchon op, een snackbar in Barneveld binnengegaan. Nadat hij een mes tevoorschijn had gehaald, sommeerde hij de snackbarmedewerker de kassa-inhoud af te staan. Terwijl hij het mes op de betreffende medewerker gericht hield, haalde hij uiteindelijk zelf het geld uit de kassa.

Het alibi dat de man stelde te hebben, dat hij op het moment van de overval met zijn verloofde bij haar ouders in IJsselstein op bezoek was, wordt door de rechtbank verworpen. Niet alleen zijn er getuigen die verklaren dat de man zich de betreffende avond (bij de snackbar) in Barneveld bevond, tevens verschillen de verklaringen van de personen die de man een alibi verschaffen onderling. Verder volgt uit de zendmastgegevens van de telefoon van de man dat deze ten tijde van de overval niet in IJsselstein maar in de buurt van de snackbar in Barneveld was.

Bron: Rechtspraak.nl

Huis Advocaat Particulier

Huis Advocaat Zakelijk

Huis Advocaat Non Profit